Bebeğinizi kucağınıza almak için heyecanla gün saymaya başladığınız zaman sizi saran telaşlardan biri de bebek çantası hazırlığı olur. Doğuma giderken ya da doğumdan sonra bebeğinizle bir yere gitmeniz gerektiğinde yanınızda mutlaka bebek çantası bulundurmanız gerekir. Küçük farklar olsa da genellikle anne bebek çantası içinde benzer malzemeler olur.
Doğuma giderken yanınızda ihtiyaç duyacağınız tüm malzemelerin olduğunu bilmek üzerinizdeki stresi azaltma konusunda size yardımcı olur. Doğum zamanından önce bu malzemeleri hazırlayarak bu amaçla üretilmiş bir kol ya da sırt çantasının içine yerleştirdiğinizde işiniz kolaylaşır. Genellikle uzmanlar doğuma 1.5 ay kala bu çantanın hazırlanması ve her ihtimale karşı hazırlıklı olunmasını tavsiye eder. Tam doğum vakti geldiğinde stres yüzünden çantayı evde unutmamak için araba bagajında ya da kapı girişine yakın, görünür bir yere koyabilirsiniz.
Bebek Bakım Çantası Hazırlarken Neye Dikkat Edilmeli?
Anne ve bebekler için çanta hazırlarken sadece çocuğun ihtiyaçları değil, annenin de gereksinimleri göz önünde bulundurulmalıdır. Çantayı hazırlamaya başlamadan önce bir liste yapmak ve yenidoğan ürünlerini inceleyerek aralarından karar vermek işinize yarar.
Bebek bakım çantası hazırlarken doğumdan sonra duruma göre annelerin hastanede 1-3 gün arası bazen daha uzun süre kalması gerekebilir. Bu nedenle hastane etrafında mağaza ya da market aramamak ya da eve gitmekle uğraşmamak için yedekleme her daim akıllıca olur. Özellikle tek kullanımlık ürünler, çabuk kirlenebilen eşyalar için birkaç adet bulundurabilirsiniz.
Doğumdan sonra bebek çantasını eve dönerken muhtemelen siz taşımayacak olsanız da sonraki dönemlerde sizin taşımanız gerekebilir. Bu nedenle bebeğinizi kucağınızda taşırken aynı anda çantayı da taşımak için sırt ve omuzdan askılı modellere yönelebilirsiniz. Anne bebek sırt çantası tasarımları geniş hacmi ile ihtiyacınızı karşılayacaktır.
Her Bebek Çantasında Olması Gerekenler
Yenidoğan, ilk 6 ay, 12-24 ay gibi farklı dönemlerde bebek çantası malzemeleri ihtiyaca göre değişse de genellikle şu malzemeler mutlaka listede yer almalıdır:
- Yenidoğan ve sonraki 6 ay için zıbın, tulum daha büyük çocuklar için mevsime uygun olarak yedek kıyafetler, mutlaka her bebek çantasında olması gerekenler arasında başı çeker. Havanın ani değişimlerine ve ortam sıcaklığına göre şapka, eldiven, atkı ve yelek gibi kıyafetleri de bulundurabilirsiniz.
- Yenidoğan ve sonraki süreç için hafif ama etkili bir battaniye de çantada tutabilirsiniz.
- Bebeğiniz bez dönemini geçmiş olsa dahi her zaman ıslak mendil, dezenfektan gibi hijyen malzemelerini çantada tutmanız önerilir.
- Yenidoğan ve tuvalet alışkanlığının kazanıldığı ilk dönemlere kadar günlük değişim ihtiyacına uygun sayıda bebek bezi ve bez değiştirme örtüsü de gerekli malzemelerdendir.
- Bebek bezini değiştirirken kullanacağınız pudra, pişik kremi ve kirli bezleri koymak için poşet de çantada yer almalıdır.
Anneler için Bebek Çantası Listesi
Anne ve bebek çantası için gerekli malzemeler arasında annenin payı unutulmamalıdır. Doğumdan sonra anneler için geniş bir pamuklu gecelik, emzirme sütyeni ve diğer iç çamaşırlar, havlu, göğüs pedi ve normal ped, kişisel temizlik ürünleri, çorap ve terlik çantaya konulmalıdır. Yeni doğum yapmış bir annenin ihtiyaç duyacağı tüm ürünler bebek çantasının ayrı bir gözünde ya da ayrı bir çantada saklanabilir.
Bebek çantası listesi hazırladıktan sonra sıra bütçenize uygun, yenidoğan ve bebekler için hassas materyallerle üretilmiş malzemeleri toplamaya gelir. Bu noktada iyzico güvenli ve kolay alışveriş için her zaman yanınızda! iyzico logosunun yer aldığı tüm internet sitelerini gönül rahatlığı ile kullanabilir, iyzico ile Öde kapsamında 7/24 canlı destek ve iptal iade süreçlerinde kolaylıklarla alışveriş yapabilirsiniz. iyzico ile Öde güvencesinde ödeme yapabileceğiniz mağazalar, şimdi web sitemizde sizi bekliyor.