Markalar tarafından en çok kullanılan reklam platformlarından biri de Facebook. Kapsamlı ve gelişmiş reklam modelleri sayesinde kampanyalar oluşturarak tüketicilerle iletişime geçebilir, marka tanıtımınızı yapabilir, teklifler sunabilirsiniz.
Her birinin farklı bir amacı ve özelliği bulunan Facebook reklam modellerini iyi bir şekilde anlamak, markanız ile ilgili reklam kampanyaları oluştururken size yardımcı olacaktır.
Sayfanın Tanıtımını Yapma (Page Likes)
Marka bilinirliğinizi arttırmak, Facebook sayfanıza daha fazla abone çekmek için bu reklam modeline başvurabilirsiniz. Takipçi sayınızı arttırmak birinci önceliğiniz ise bu reklam modeli ile direkt olarak sayfa beğenilerine odaklanabilirsiniz.
Gönderileri Öne Çıkarma (Page Post Engagement)
Paylaşımlarınızdaki beğeni, yorum, paylaşım ve erişim oranınızı artırmak için bu reklam modelini kullanabilirsiniz. Sayfanızı daha fazla kişiye gösterirken, reklam görseli üzerinde yer alan “Sayfayı Beğen” butonu sayesinde, paylaşım üzerinden sayfanıza yeni kullanıcıları da çekebilirsiniz.
Video Görüntülemeleri Elde Etme (Video Views)
Son zamanlarda video içeriklerin iyice popülerleşmesiyle beraber birçok marka bu alana yatırım yapmaya başladı. Ürün tanıtımı, marka reklamı ya da etkileşim amaçlı hazırladığınız videolarınızın izlenme sayılarını arttırmak için bu reklam modelini tercih edebilirsiniz. Kullanıcılar zaman tünelinde sizin reklamlarınızı görmenin yanı sıra, mobil cihazlarda video izlerken, video akış sayfası üzerinde de videolarınızı görebilirler.
Web Sitesine Çekme (Clicks to Website)
İnternet sitenize trafik sağlamak için reklam kampanyaları oluşturuyorsanız, bu modelden faydalanabilirsiniz. Gösterilen reklam üzerine tıklandığında, ister ana sayfanıza isterseniz belli bir ürünün sayfasına yönlendirme yaparak, site trafiğinizi artırabilirsiniz. Bu reklam modelinde birden fazla görsel kullanabilir, birbirinden farklı ürünleri müşterilerinize göstererek, farklı ürün sayfalarına yönlendirmeler yapabilirsiniz.
Web Sitesindeki Dönüşümleri Arttırma (Website Conversions)
E-posta aboneliği, üyelik ya da satış gibi belli bir dönüşüm amacıyla reklam vermek istediğinizde bu modelden faydalanabilirsiniz. Geri dönüşümlerinizin ölçümlenebilmesi için Facebook’un sunduğu dönüşüm kodunu sitenize eklemeniz gerekmekte.
Uygulamanın Yüklenmesini Sağlama (App Installs)
Mobil bir uygulamanız bulunuyorsa bunun tanıtımını yapmak ve uygulamanın yüklenmesini sağlamak için bu reklam modelini seçebilirsiniz. Kullanıcılar bu reklam modelinde uygulamanızı gördüğünde kısa bir bilgi alabilecek ve doğrudan uygulamanın yükleme sayfasına yönlendirilecekleri bir butonla karşılaşacaklar. Buraya tıklayarak uygulamayı indirebilirler.
Uygulamanızdaki Etkileşimi Artırma (App Engagement)
Uygulamanın daha fazla kullanılmasını sağlamak için bir reklam kampanyası oluşturabilirsiniz. Müşterileriniz bu Facebook reklamına tıklayarak uygulamayı indirmeye ve kullanmaya başlayabilirler.
Yakındaki Kişilere Erişme (Local Awareness)
E-ticaret sitenin yanı sıra fiziki olarak mağazası bulunan markalardansanız bu reklam modelini kullanabilirsiniz. Bulunduğunuz konumu hedefleyerek, buraya yakın olan müşterilere bu reklam modelini göstererek mağazanıza gelen kişilerin sayısını arttırabilirsiniz.
Etkinliğe Katılımı Artırma (Event Responses)
Düzenlediğiniz bir etkinlik varsa bu reklam modeliyle görünürlüğünü ve insanların katılımını arttırabilirsiniz. Bu reklam modeli sayesinde ulaşılan kişilerin verdiği yanıtları görerek etkinliğinize ne kadar kişinin katılacağı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.
Teklif Alımını Sağlama (Offer Claims)
Ürün ve hizmetlerinizle ilgili bir kampanya ya da fırsatlar sunuyorsanız bunları duyurmak için bu reklam modelinden yararlanabilirsiniz.