Sıfırdan E-ticaret Sitesi Kurmak İçin İhtiyacınız Olan 5 Şey

Sayıları gün geçtikçe artan e-ticaret siteleri, sadece birkaç tıklamayla alışveriş yapılabilmesini sağlamaları ve ilgi çekici fırsatlar sunmaları nedeniyle popülerliğini arttırmaya devam ediyor. Yaklaşık 27 milyon aktif internet kullanıcısının olduğu Türkiye’de 20 binin üzerinde e-ticaret sitesi faaliyet yürütüyor. 10 milyona yakın internet müşterisi de dikkate alındığında pazarın büyüklüğü ve cazibesi daha iyi anlaşılabilir.

Yasal Bir Şirket Kurmak Gerekiyor
Bu büyük pazarda hacimli bir köşe kapmak için siz de bir e-ticaret sitesi kurmak istiyorsanız yapmanız gerekenler ise biraz zahmetli. Yasal bir e-ticaret sitesine sahip olarak faaliyet yürütmek için yapılması gereken ilk şey bir şirket kurmak. Yasal bir şirket sahibi olmadan da bu pazarda yer almaya çalışabilirseniz de güvenlik ve profesyonellik sunmadığınız için hedeflerinizin çok altında kalır, yasal sorunlarla da yüzleşirsiniz.

Tasarımıyla Dikkat Çeken Bir Site Şart
Araştırmalar gösteriyor ki müşterinin bir online mağazada alışverişe karar vermesi için ilk birkaç saniye büyük önem taşıyor. Bu 3 ya da 4 saniyelik sürede potansiyel alıcı kararını veriyor. Bu nedenle kuracağınız e-ticaret sitesinde grafiklere ve kategori başlıkları ile ürünlere kolay ulaşıma özen göstermek gerekiyor. Sitenin tasarımı ve adının akılda kalıcılığı, olası bir alışverişte müşterinin tercih sırasında üstlerde yer almanızı sağlar.

Ürün ve Hizmet Çeşitliliği
Tasarımı ve adıyla ilk izlenimde başarılı olan bir e-ticaret firması, ürün çeşitliliği, hizmet kalitesi ve metin diliyle müşteriyi kendine bağlayabilir. İhtiyacı olan ürünlerin neredeyse tamamı bulabileceğine ya da hizmetlere kolaylıkla ulaşabileceğine ikna olan müşteri, hazırlanacak sade, ilgi çekici ve açıklayıcı tanıtım metinleriyle de kafasındaki sorulara karşılık bulabilir.

Kredi Kartıyla Taksitli Alışveriş
Sepeti terk etme oranları ve terk etme sebepleri dikkate alındığında en baş sebepler arasında gösterilen ödeme seçeneklerindeki zorluk ve yetersizlik, bir e-ticaret firması kurmak için asıl gerekliği ortaya koyuyor. Kapıda ödeme ve posta çeki gibi eski tip ödeme yöntemleri, sanal POS ile birlikte işlevini yitiriyor. Peki bu ne demek? Müşterinin banka kartını ya da kredi kartını kullanarak tek çekim ve taksitli ödeme şeklinde alışverişini gerçekleştirmesini sağlayan bu ödeme yöntemi, online alışveriş sitelerinde hemen hemen bir zorunluluk halini almış durumda. Hızı ve pratikliği sayesinde müşterilerin ve e-ticaret firmaları bu yöntemi tercih ederse çalışılmak istenen bankalarla teker teker temas kurmak ve gerekli prosedürleri yerine getirmek zorunda.

Bankaların Ücretleri Yüksek
Bankalardan alınacak POS’larda dönemsel aidatlar ve işlem başına alınan yüksek komisyonlar dikkate alındığında alternatiflere yönelmek daha pratik bir yol olarak karşınıza çıkıyor. Bankaların yüksek ücretlerine karşılık iyzico sanal POS, yalnızca % 2.50 komisyon oranı ve 0.25 TL işlem ücretiyle e-ticaret firmalarının hem giderlerini kısmasını hem de müşterilerine çeşitli ödeme seçenekleri sunuyor. Türkiye’nin birçok büyük bankasıyla anlaşması bulunan iyzico, farklı kredi kartlarına taksit seçeneği sunduğu gibi bir e-ticaret sitesi kurmak için ihtiyacınız olan SSL sertifikası ve PCI – DSS güvenliğine de sahip olmanızı sağlıyor.


iyzico Marketing Team

iyzico Marketing Team

The Creative Souls Behind iyzico Communication