Dijital pazarlamada en çok merak edilen konulardan biri de; sosyal medya iletişiminde postların kelime uzunluğudur. Sosyal ağların her birince biraz farklı iletişim yolları ve farklı kitleler söz konusu. Kimi mecralarda hashtag kullanımı oldukça yaygınken, kimilerinde neredeyse hiç kullanılmıyor. Her şirketin iletişim stratejisi farklı olsa da hepsini ortak olarak uyguladığı bir ipucu var. Post metinlerini çok uzun tutmamak. Her markayla ilgili öğrenilmek istenilen bilgiler farklı oluyor, ancak post metinleri uzadıkça okunma oranı bir o kadar düşüyor.
Twitter
140 zorunluluğu kullanıcıları zaten kısıtlayan bir durum. O yüzden tweetlerinizin kısa olması en doğrusu. Üstelik yapılan araştırmalara göre 100 karakterin altındaki tweetler %17 daha fazla etkileşim yaratıyor.
Instagram
Paylaşılan görselin ön planda olduğu platformda, post metnini ne kadar kısa tutarsanız etkileşim oranınız o kadar yüksek oluyor. Kullanıcılar çoğu zaman sadece görsele bakıyor, çoğu zaman metni hiç okumuyor. Bu sebeple Instagram’da en dikkat etmeniz gereken şey; görsel seçiminiz.
Facebook
Paylaşım türü ve boyutlandırma konusunda en fazla çeşitlilik sunan platform tartışmasız Facebook. Postların uzunluğu için bir sınır bulunmuyor, ancak fazla uzun olması halinde “Devamını oku” butonu ekleniyor ve ona tıklayarak metnin geri kalanı okunabiliyor. Sınırsız olması avantaj olsa da, yapılan araştırmalara göre en yüksek etkileşimleri 70 karakterin altındaki postlar alıyor.
Linkedin
Daha çok profesyonel iş hayatı için kullanılan Linkedin için yapılan araştırmalara göre en yüksek etkileşime sahip postlar 16-25 kelime aralığında.
Google Plus
Kurulduğu günden bu yana eleştiriler alan ve rakiplerinden çok fazla ayrışamayan Google Plus, SEO etkileşimi için önemli faydalar üretiyor. Yapılan araştırmalara göre hazırlanan postların ortalama 60 karakter olması ideal geri dönüşleri sağlıyor.